Szilveszter a délvidéki Tóthfaluban

Indulás: 2018.12.29. Érkezés: 2019.01.01.

 

1 nap.
Reggeli órákban indulás Budapestről. Első megállónk Délvidék szecessziós fővárosa: Szabadka. Megtekintjük a városközpontot, városházát, Kosztolányi emlékeket. Látogatás a legendás hírű szabadkai piacon, ami jelenleg reneszánszát éli. Rövid séta az egykori fényes fürdőváros, Palics tóparti szecessziós sétányán. Kultúrműsor Tóthfaluban, helyi gyermekzenekar és Rekovics Réka mesemondó lép fel. Vacsora szállás Tóthfaluban.

2. nap.
Tiszamenti kirándulás. Első megállónk a csúrogi ’44-es emlékmű, amit 2012-ben közösen avatott fel a Magyar és a Szerb elnök. Majd indulás tovább Nagybecskerekre, az egykori Torontál vármegye székhelyére, ahol az egykori vármegyeházát tekintjük meg, és a bánsági katolikus püspöki palotát, katedrálist. Óbecsén megtekintjük a Ferenc csatorna torkolatát a Tiszába, a Türr zsilipeket.Tóthfaluban borkóstoló, Mauer Oszkár boraiból, aki elnyerte a Kárpát-medence Borászok-Ásza címet, kiváló szerémségi boraival.

3. nap.
Szerémségi kirándulás a Duna Tisza összefolyásához, Szalánkeménhez. Fakultatív program: forralt borozásás, jó idő esetén hajókázás a torkolatban, majd ismét forralt borozás egy Duna parti vendéglőben. Péterváradon teszünk látogatást, ahol Európa legnagyobb erődítményét tekintjük meg, a fordított órával. Rövid újvidéki séta, majd érkezés Tóthfaluba, ahol pihenés és készülődés az esti szilveszteri mulatságra, amelyen korlátlan étel és ital fogyasztás mellett a Tóth-Vajda duó együttes szórakoztatja a vendégeket.

Többfogásos szilveszteri vacsora 
korlátlan étel és italfogyasztással !

Szilveszteri menü:
- legényfogó raguleves, 
- vegyes sültek: Tisza szelet, rántott szelet, malac sült, Marco Polo tarka vagdalt, 
- köretek: milánói krumpli saláta, gombamártás Bözsi módra, 
- desszert: gesztenyés szelet, 
- ital: szilva pálinka, pelinkovác (unicum szerű helyi italkülönlegesség), üdítők, sörök, borok, 
- hajnali terítés: töltött káposzta bunyevác módra.*

 

A vendégeket gazdag tombola várja! 
Éjfélkor magyar himnusszal köszöntjük az új évet!

4. nap. 
Kései reggeli után Tóthfalu nevezetességeit tekintjük meg (templom, tájház, szoborpark), majd irány Zenta, ahol a zentai csata emlékművét és a helyi látnivalókat nézzük meg majd irány a röszkei határátkelő.

Fakultativ program 3. napon: - borkóstoló: 6 Euro,  3. napon: jó idő esetén hajókázás a Duna-Tisza torkolatban: 6 Euro

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, vacsora. 
Többfogásos szilveszteri vacsora
korlátlan étel és italfogyasztással !

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Találkozó: 06.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
További felszállási lehetõségek: Kecskemét - Auchan parkoló, Szeged - Volán pályaudvar,  illetve az útvonal figyelembevételével elõre egyeztetett helyen. 
Szállás: Tóthfaluban.
Ellátás: félpanzió.

Ár: 57000ft.

Tótfalu: a Vajdaság Észak-Bácskai körzetében, a Szerbia–Magyarország országhatártól délre mintegy 30 km-re, míg a Tisza folyótól mintegy 12 km-re nyugatra, 103–105 m tengerszint feletti magasságon terül el. Közigazgatásilag Magyarkanizsa községhez tartozik.

 

Bővebb információ: delvidekiportya@gmail.com, +381 64 491 7281

 

*A szilveszteri menü tételekben változhat, gazdagságban nem.

 

Képek a tavalyi szilveszteri mulatságról:

https://www.facebook.com/pg/tothfaluHK/photos/?tab=album&album_id=731721460328590

Oldalmenü
Diavetítő